Bilförsäkring

Vår bilförsäkring gäller för både personbil och lätt lastbil. Trafikförsäkring måste du ha enligt lag, sedan väljer du själv hur omfattande ditt försäkringsskydd ska vara.

I förköpsinformationen och produktfaktabladet informerar vi kortfattat om vad försäkringen ersätter och inte ersätter samt vilka begränsningar, lås- och aktsamhetskrav som gäller för försäkringen. För fullständig information om hur försäkringen gäller, hänvisar vi till försäkringsvillkoren.

Anpassa försäkringen efter dina behov genom att välja till de tilläggsförsäkringar som just du behöverLåga självrisker

 

För prisuppgift ring 0771-388 300

Detta ingår i vår bilförsäkring
 TrafikHalvHelAvställning
Trafik
Brand
Glasrutor
Stöld och Inbrott
Motor och elektronik
Drulle (Gäller endast personbil)
Krishjälp
Bärgning
Rättskydd
Vagnskada  **
Hyrbil
Självriskrabatt
Utökad personskada

 ingår  tillägg 
* Gäller enbart i Sverige ** Gäller för skadegörelse och annan yttre händelse
 • Trafik-, Halv- eller Helförsäkring?

  Svelands bilförsäkring anpassas efter vilket skydd du vill ha,

  Trafikförsäkring

  Alla fordon måste vara frafikförsäkrade. Försäkringen ger ersättning till dig själv och dina passagerare om ni råkar ut för en trafikolycka. Skulle du krocka med någon ersätts även de skador du orsakar andra personer, fordon eller saker. Enligt lag måste du ha trafikförsäkring från den dag du köper bilen.

  Halvförsäkring

  Med Halvförsäkring får du, förutom Trafiksförsäkringen, även skydd för t. ex stöld av bilen och tillbehör som extradäck, takräcke och cd-spelare. Den ger även ersättning för kostnader vid maskinskador, spräckta rutor, brand, bärgning och vid rättsliga tvister.

  Helförsäkring

  Med en Helförsäkring får du, förutom det som ingår i Trafikförsäkringen och Halvförsäkringen, även en Vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkringen ersätter yttre skador på din bil om du krockar, råkar ut för skadegörelse eller skadar bilen av en ren olyckshändelse. När du köper en helt ny bil ingår ofta en treårig vagnskadegaranti från leverantören. Om det gör det kan du vänta med att teckna vagnskadeförsäkringen.

 • Tilläggsförsäkringar

  Du kanske är beroende av din bil och måste ha hyrbil vid skada eller vill försäkra bort självrisken. Du kan då komplettera din bilförsäkring med tilläggsförsäkringar.

  Hyrbilsföräkring

  Det här är ett bra tillägg för dig som kör mycket och är beroende av din bil. Försäkringen hjälper dig om din bil blir stulen eller skadad och du behöver en hyrbil.

  Självriskrabatt

  Med självriskrabatt slipper du betala vagnskadesjälvrisken om du råkar ut för skadegörelse eller krockar med ett djur och räddningssjälvrisken vid driftstopp.

  Utökad personskada

  Försäkringen är vår kombinerade trafikolycksfall- och rehabiliteringsförsäkring. Med den får du och dina medpassagerare extra stöd om ni skulle råka ut för en trafikolycka. Försäkringen ger tillgång till coachning genom rehabiliteringsprocessen samt till privat sjukvård vid konsultation samt till privat sjukvård vid kösituation inom den offentliga vården. Ni kan även få ekonomiskt ersättning om ni drabbas av bestående skador. Det är ett bra komplement men ska inte ersätta en individuell olycksfallsförsäkring. En olycksfallsförsäkring behöver du ändå eftersom den gäller dygnet runt och nästan oavsett vad du gör.

Läs mer om vår bilförsäkring

Klicka på länkarna för att ladda ner eller läsa mer om vår bilförsäkring. För att öppna pdf:er krävs att du har Adobe Acrobat Reader.

Villkor
 

Förköpsinformation
 

Produktfaktablad (IPID)
 

Tilläggsvillkor motor och elektronik