Bilförsäkring

Det går inte längre att teckna försäkringar hos Sveland Sakförsäkringar, eftersom varumärket upphör och byts ut mot Trygg-Hansa.

Är du kund i en fristående sparbank?

Då får du särskilda fördelar när du tecknar försäkringar hos Trygg-Hansa.

Se dina fördelar hos Trygg-Hansa 

Är du inte kund i en fristående sparbank?

Läs mer om motsvarande försäkring hos Trygg-Hansa.

Bilförsäkring hos Trygg-Hansa 

För dig som redan är försäkrad hos oss

I förköpsinformationen som du hittar vid länken Att läsa före köp och i produktfaktabladet informerar vi kortfattat om vad försäkringen ersätter och inte ersätter och vad du behöver tänka på. För fullständig information om hur försäkringen gäller, hänvisar vi till försäkringsvillkoren.

Anpassa försäkringen efter dina behov genom att välja till de tilläggsförsäkringar som just du behöverLåga självrisker


*Tillägget Nybilsersättning 2 år gäller tills din bil är två år eller har körts 4 000 mil.

Detta ingår i vår bilförsäkring
 TrafikHalvHelStor​Avställning inom Sverige
Trafik
Brand
Glasrutor
Stöld och Inbrott
Motor och elektronik *
Drulle (Gäller endast personbil)
Krishjälp
Bärgning
Rättskydd
Vagnskada  *****
Nybilsersättning 2 år
​Självriskrabatt 50 procent         
​Hyrbil
Självriskrabatt
3 000 kr
Utökad personskada

ingår

tillägg

      
   * Upp till 10 år eller 12 000 mil 
   ** Ingår inte i halvförsäkring stor
   *** Gäller för skadegörelse och annan yttre händelse

 • Trafik-, halv- eller helförsäkring?

  Svelands bilförsäkring anpassas efter vilket skydd du vill ha,

  Trafikförsäkring

  Alla fordon måste vara frafikförsäkrade. Försäkringen ger ersättning till dig själv och dina passagerare om ni råkar ut för en trafikolycka. Skulle du krocka med någon ersätts även de skador du orsakar andra personer, fordon eller saker. Enligt lag måste du ha trafikförsäkring från den dag du köper bilen.

  Halvförsäkring

  Med Halvförsäkring får du, förutom Trafiksförsäkringen, även skydd för t. ex stöld av bilen och tillbehör som extradäck och takräcke. Den ger även ersättning för kostnader vid maskinskador, spräckta rutor, brand, bärgning och vid rättsliga tvister.

  Helförsäkring

  Med en Helförsäkring får du, förutom det som ingår i Trafikförsäkringen och Halvförsäkringen, även en Vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkringen ersätter yttre skador på din bil om du krockar, råkar ut för skadegörelse eller skadar bilen av en ren olyckshändelse. När du köper en helt ny bil ingår ofta en treårig vagnskadegaranti från leverantören. Om det gör det kan du vänta med att teckna vagnskadeförsäkringen.

  Bilförsäkring stor

  Vill du ha en hel- eller halvförsäkring med alla tillägg och ännu fler förmåner kan du välja Bilförsäkring stor.

 • Tilläggsförsäkringar

  Du kanske är beroende av din bil och måste ha hyrbil vid skada eller vill försäkra bort självrisken. Du kan då komplettera din bilförsäkring med tilläggsförsäkringar.

  Hyrbilsföräkring

  Det här är ett bra tillägg för dig som kör mycket och är beroende av din bil. Försäkringen hjälper dig om din bil blir stulen eller skadad och du behöver en hyrbil.

  Självriskrabatt

  Med självriskrabatt slipper du betala vagnskadesjälvrisken om du råkar ut för skadegörelse eller krockar med ett djur och räddningssjälvrisken vid driftstopp.

  Utökad personskada

  Försäkringen är vår kombinerade trafikolycksfall- och rehabiliteringsförsäkring. Med den får du och dina medpassagerare extra stöd om ni skulle råka ut för en trafikolycka. Försäkringen ger tillgång till coachning genom rehabiliteringsprocessen samt till privat sjukvård vid konsultation samt till privat sjukvård vid kösituation inom den offentliga vården. Ni kan även få ekonomiskt ersättning om ni drabbas av bestående skador. Det är ett bra komplement men ska inte ersätta en individuell olycksfallsförsäkring. En olycksfallsförsäkring behöver du ändå eftersom den gäller dygnet runt och nästan oavsett vad du gör.

Läs mer om vår bilförsäkring

Klicka på länkarna för att ladda ner eller läsa mer om vår bilförsäkring. För att öppna pdf:er krävs att du har Adobe Acrobat Reader.

Villkor
 

Att läsa före köp
 

Produktfaktablad (IPID)
 

Tilläggsvillkor motor och elektronik

​Är du bankkund?

 

Är du bankkund hos
någon av våra
samarbetspartners?
Då har du speciella
villkor.


Läs mer